Hlavní obsah
Článek

Exprezident Václav Havel (†75) dnes s předstihem slaví své pětasedmdesáté narozeniny. V pražské centru současného umění DOX je na pět set hostů. Před novináři bývalá hlava státu utekla zadním vchodem. Jeho žena, Dagmar Veškrnová, která poslední dobou často navštěvuje doktory, vypadala strhaně, přesto ale na oslavu přivedla svou maminku. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

Oslavu, jež vzhledem k počtu hostů a pohoštění vyjde pravděpodobně na mnoho miliónů korun, prý financuje miliardář Zdeněk Bakala, s kterým Havla pojí letité přátelství. Objevila se na ní elita společenského i politického života. Hlavně ale Havlovi celoživotní kamarádi, z nichž některé kvůli politickému angažmá od sametové revoluce vídal pramálo.

Lábus například prý dal exprezidentovi dárek tak intimní, že ho ani nemohl prozradit novinářům. Milan Lasica chtěl žertem oslavenci darovat svou ženu, bývalou velvyslankyni Magdu Vašáryovou. Nechybí ani věčně naštvaný Pavel Landovský, který zatím nikoho neseřval, protože má kvůli bolestem problémy sám se sebou.

U vchodu je šestičlenná ochranka, zatím ale nedošlo k žádnému incidentu. Kromě klasické fronty gratulantů Havla, jenž je právem nejslavnějším Čechem na světě, čeká i několik hudebních dárků.

Reklama

Další články

Načítám