Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdo udělal modřiny Tereze Kerndlové (37)? Naštěstí to nebyl její manžel René Mayer, který se naopak snímky, kde jeho drahou polovičku hyzdí nehezké podlitiny, pochlubil. Jde totiž o projekt, který je určen na podporu boje proti domácímu násilí.

Tereza představuje song s názvem Být či nebýt na podporu boje proti násilí, které je pácháno na ženách, a chce tak více upozornit na tento problém, který je veřejností často zametán pod koberec. „Mnoho žen si myslí, že problémem jsou ony a od svého partnera si takové zacházení zaslouží. Tím, že o tom nemluví nahlas, bohužel upadají do ještě větší propasti," domnívá se Tereza.

"Přála bych si, aby tato skladba dodala sílu těmto ženám. Buď k odhodlání svěřit se své kamarádce, svým blízkým, v podstatě komukoliv, anebo ještě lépe k tomu, aby našly vnitřní sílu ke změně svého osudu. Pokud se tak nestane, můžu se alespoň skrze tuto píseň přiblížit k nim samotným, a ony tak budou vědět, že v tom nejsou samotné a že jsou ve společnosti lidé, kteří na ně myslí, a nejsou jim jejich problémy lhostejné. Já osobně jsem šťastně vdaná, ale kdyby na mě můj partner, dnes už manžel, vztáhnul ruku, vím, že bych odešla," dodala zpěvačka.

A proč skladbu, k níž vznikl i videoklip, představila právě teď? Listopad je měsícem, kdy celý svět hovoří a zabývá se domácím násilím. Mezinárodní den proti násilí na ženách spadá na 25. listopad, a proto skladba Být či nebýt přichází v těchto dnech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám