Hlavní obsah
Článek

Přestože se může zdát, že Lady Gaga (38) působí na výsluní hudební scény již dlouho, od jejího prvního úspěšného alba The Fame a singlu Poker Face uběhly jen tři roky. Za tak krátkou dobu se dokázala tato kontroverzní zpěvačka dostat až na úplný vrchol žebříčku prestižního časopisu Forbes a stala se nejvlivnější celebritou světa. Porazila tak několikanásobnou vítězku, americkou moderátorku Oprah Winfrey.

Loni se zpěvačka v žebříčku Forbesu umístila jako čtvrtá, ale její píle, odhodlání, mediální popularita, bláznivé kostýmy a především pak skvělé songy se postaraly o to, aby se vyšvihla až na samý vrchol. Loňskou vítězku Oprah Winfrey tak sesadila na druhou pozici.

Časopis Forbes sestavil pořadí vlivných celebrit podle výše jejich příjmů v posledních 12 měsících jejich působení na veřejnost a média. Pětadvacetiletá Gaga sice vydělala oproti Oprah Winfrey s 5,4 miliardami korun v přepočtu „pouhých“ 1,68 miliardy, ale i přesto si získala prvenství.

Třetí pozici pak obsadil teprve sedmnáctiletý kanadský zpěvák a idol mladých dívek Justin Bieber (30). Ten si za poslední rok vydělal 980 milionů korun, minulý rok se přitom do žebříčku nedostal vůbec. Čtvrté místo letos patří irské skupině U2 s výdělkem 3,6 miliardy korun a pátý skončil britský zpěvák Elton John, ten si přišel na 1,8 miliardy.

Reklama

Další články

Načítám