Hlavní obsah
Článek

Když je na pozvánce na párty přesně uvedeno, jak se mají hosté obléct, je to pro mnohé zjednodušením. Nemusí tak dojít ke trapasům, že si někdo navlékne velkou večerní a další odrbané džíny.

Když jsme ale dorazili na pětasedmdesáté narozeniny Juraje Jakubiska, domnívali jsme se, že, stejně jako my, uměli i ostatní hosté číst anebo si nechali pozvánkou určený dress code aspoň přeložit.

Pokyn byl jasný - Creative Black Tie! To znamená, že tento outfit patří mezi striktní dress cody, ale dává prostor kreativitě. Proto jsou povoleny nápaditější smokingy, barevné vesty a košile se stojáčky. Od dam se očekává, že si obléknou dlouhou večerní nebo koktejlky. Místo toho nastalo módní peklo.

První dáma večera Deana Jakubisková si nechala ušít speciální róbu v černé a rudé od návrhářky Ivany Follové. Obě dbaly na to, aby zdůraznily Deaniny vnady, a to, co je ne až tak dokonalé, potlačily. Deaně to neskutečně slušelo. Ale byla jednou z mála.

Naprosto děsivé kreace předvedly Bára Štěpánová a také manželka režiséra a kameramana F. A. Brabce Jaroslava. Ostatně, co se Brabce týče, tak nad jeho rudými džínami zůstával rozum stát.

Snahu projevila Markéta Hrubešová, která se sice z holínek převlékla až na místě, ale v černé róbě jí to moc slušelo. Od Jitky Zelenkové by asi nikdo večerní šaty chtít neměl, ale aspoň se zasnažila s černými kalhotami a bílou halenkou.

A co nás překvapilo, byly pudrové minišaty Andrey Verešové. "Já si přečetla, jak se mám obléknout. Už jsem v černých večerních šatech odcházela, ale pak jsem nechtěla vypadat trapně, když tam budou určitě lidé v džínách. Tak jsem se na poslední chvíli převlékla," svěřila Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám