Hlavní obsah
Článek

Spousta českých celebrit se minula profesí. Málo se ví, že třeba zpěvačka Debbi toužila být veterinářkou, topmodelka Petra Němcová (44) studovala oděvní návrhářství, rocker Pepa Vojtek (58) se vyučil opravářem telefonů a herečka Alice Bendová (50) má zase vystudovaný obor nábytek a interiéry na průmyslovce. Asi vůbec byste netipovali, že cvičitelka Hanka Kynychová (55) se měla živit jako zahradnice.

„Vždycky mě to táhlo ke sportu, ale moji rodiče rozhodli, že půjdu studovat na zahradnickou školu, která byla v Bzenci, což bylo kousek od Kroměříže, kde jsem vyrůstala,“ zavzpomínala cvičitelka na dobu studií. „Na jedné straně to bylo velmi romantické, ráno jsem chodila sbírat růže s rosou,“ popsala se smíchem Hanka a zároveň vysypala z rukávu negativní stránky studia: „Ovšem celkově to byla děsná dřina. Například jsme růže museli očkovat a byli jsme placení za to, kolik oček se ujme. Takže pokud člověk dostal špatná očka, tak i kdyby se uočkoval, nic si nevydělal. A samozřejmě nutný pracovní oděv – montérky a kanady. Což je samo o sobě asexuální oblečení.“ Kynychová nám ale nakonec přiznala, že byla odjakživa rebel a místo nevzhledného nedívčího obutí většinou nosila k montérkám botasky.

Hanka měla možnost zavzpomínat na svou bývalou profesi na stavebním veletrhu v Brně, odkud si odvezla hned několik sazeniček. I když se jí o zahradu starají kamarádi Kristýna a Ondřej, chce se jí začít věnovat víc i sama. „V poslední době se u mě začaly znovu objevovat zahradnické pudy, takže přátele už možná budu mít brzo jen na telefonu,“ dodala Hanka s tím, že už přemýšlí, co a kam letos vysadí.

A nejenom zahradnické pudy populární cvičitelku popadly. Od další kamarádky dostala nedávno devět živých kuřat, které s dětmi vypiplala v teple svého obýváku, a když jim Hančin manžel postavil na zahradě vedle bazénu kurník, stala se z ní i chovatelka slepic.

Reklama

Další články

Načítám