Hlavní obsah
Článek

Se zpěvačkou Martou Jandovou (49) se poslední týdny potkáváme tak často, že bychom jí mohli vytvářet video deník. Už jsme si pomalu nevěděli rady, o čem si zase povídat, až nám pomohla náhoda. S Martou se totiž začala bavit kamarádka ve velmi vysokém stupni těhotenství a nechala si od ní dávat téměř odborné rady.

Vzhledem k několikaletému soužití s gynekologem a porodníkem Miroslavem Vernerem, s nímž má roční dcerku Marušku, se totiž Marta v porodnictví pomalu začíná orientovat. "Partner si sice práci domů nenosí, ale ledacos zajímavého si vyslechnu. Ale že bych byla odborník? Leda tak na 0,01 procenta," tvrdí Marta.

Ví toho ale už dost, aby odborně diskutovala o dřívějších porodech či poradila, v jakém případě je vhodný odběr plodové vody a jaké má tahle metoda diagnostikování genetických vad plodu rizika. I o dalších aspektech těhotenství promluvila v naší reportáži.

"Chtěla bych mít samozřejmě druhé dítě, ale jak jsem byla na poprvé všemi znalostmi nepolíbená, tak teď budu, když se to povede, v mnohem větším stresu. Zda budou v pořádku všechny testy, jestli zase nebudu muset několik měsíců proležet kvůli riziku předčasného porodu, zda bude miminko zdravé. Těhotenství je vlastně jeden velký stres, ale zároveň obrovské štěstí," uzavřela Marta.

Reklama

Další články

Načítám