Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Moderátora Leoše Mareše (47) v pondělí ve čtyři hodiny ráno zastavila policejní kontrola. Ta měla podezření, že Mareš řídí pod vlivem návykové látky. Mareš se nyní prokazuje výsledky toxikologických testů, které jsou negativní. Jenže ty byly udělány až pět hodin poté, co policisté Mareše poprvé zastavili. Co se odehrálo mezi tím zůstává obestřeno tajemstvím.

Jeden z policejních zdrojů Super.cz tvrdí, že první test, který policisté Marešovi udělali na místě z jeho slin, byl na přítomnost drog pozitivní.

"Je pravda, že jeden z testů na sliny vyšel tak, že u policistů vzbudil pochybnost. Objevilo se v něm něco, co nedokázali identifikovat. A tak mě předvedli na oddělení, kde jsem se podrobil dalším testům. Ty už byly negativní," řekl Super.cz sám Mareš (47). Tento průběh potvrzuje i policejní mluvčí.

„Dnes kolem čtvrté hodiny ranní jsme při běžné silniční kontrole zastavili na Praze 7 v ulici Za elektrárnou vozidlo Porsche Cayenne. Pětatřicetiletý řidič byl posléze předvedený na místní příslušné oddělení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle zákona o policii máme právo předvést osobu, která na místě prokazuje známky spáchání trestného činu. A podezření tam bylo. Proto tato osoba byla předvedena. Řidič okamžitě začal s policisty spolupracovat a dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici,“ sdělila Super.cz Eva Kropáčová.

"Doufám, že jsem teď konečně všem lidem dokázal, že žádné drogy neberu. Dozvěděl jsem se, že ten zátah na mě byl předem objednaný," říká Mareš. Jenže ten zatím ještě úplně vyhráno nemá.

„Zkouška na přítomnost drog v moči byla negativní. Stejně jako dechová zkouška na přítomnost alkoholu. Celá věc je stále ve vyšetřování. Čekáme na další výsledky od lékaře. Do této chvíle byly všechny výsledky negativní. Proto byl muž propuštěn na svobodu,“ ukončila mluvčí.

Reklama

Další články

Načítám