Hlavní obsah
Článek

Tak tohle nikdo nečekal. Karel Gott (†80) se svojí manželkou Ivanou nafotili společný snímek pro charitativní kalendář. A pozná je opravdu málokdo. Gott s Ivanou (48) se proměnili v legendární filmové postavy - Vinnetoua a Ribannu.

„Vinnetou byl od začátku náš favorit a tajné přání. A Karel s Ivanou na tenhle nápad reagovali okamžitě a bylo vidět, že filmy s Vinnetouem mají nastudované. Karla Gotta navíc pojí i přátelství s představitelem Vinnetoua, hercem Pierrem Bricem, se kterým se dlouhá léta zná. A když jsme do focení jedné z verzí vinnetouovské fotografie zapojili i holky, bylo jasné, že další proměna se ponese v duchu Mayovek,“ prozradili Petr Kurečka a Marek Škarpa, autoři charitativního kalendáře Proměny 2013.

Fotilo se v pražském filmovém barrandovském studiu. „Postavili jsme ve filmovém studiu nefalšované teepee, jako ve správné indiánské osadě. Vzhledem k venkovním teplotám a nevyzpytatelnému počasí to bylo nejlepší řešení," vysvětlují autoři kalendáře.

Opravdové indiánské stany a všechny rekvizity včetně kostýmů se nakonec podařilo vypůjčit od českých indiánů. „Díky focení Proměn se každý rok seznámíme se spoustou zajímavých lidí. Letos to byli nefalšovaní indiáni, tedy ti, kteří indiánským způsobem života žijí, vyrábějí si přesné kostýmy a vybavení, v létě stanují v teepee, která jsou k nerozeznání od těch původních,“ popisují přípravu fotografie s Karlem a Ivanou autoři.

„Nakonec jsme tedy opravdu přímo na Barrandově, v legendárním ateliéru č. 4, kde vznikaly mnohé české filmy, postavili přes noc malou indiánskou vesnici, doplnili ji o stromy, křoví, kameny a autentické pozadí. Bylo to naše nejnáročnější focení. Poprvé ve čtyřleté historii jsme pro kalendář Proměny stavěli tak velkou scénu doslova z nuly, ale stálo to za to. Když Karel s Ivanou vyšli z maskérny v těch úžasných kostýmech, najednou jsme se cítili jako kdysi v letním kině, kam každý na Vinnetoua alespoň jednou zašel. A kdo tvrdí, že ne, chodí na něj dodnes,“ uzavírají se smíchem autoři kalednáře. Výtěžek z kalendáře půjde opět na nadaci Archa Chantal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám