Hlavní obsah
Článek

Hudebník a obchodník Jožo Ráž (69) je znám nejen jako frontman populární slovenské kapely Elán, ale také jako nenapravitelný rebel a provokatér.

Naposledy se Jožo Ráž nechal slyšet, že se šíleně bojí čínské expanze. A to dokonce natolik, že by neváhal postavit se Číňanům se zbraní v ruce. „Nejsem žádný rasista, ale Číňanů se bojím - je jich strašně moc. Proto taky mám doma dvě bouchačky, až sem dorazí tahle asijská vlna, tak prvních pětačtyřicet Číňanů oddělám a poslední tři kulky si nechám pro sebe a svoji rodinu,“ řekl razantně v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Ráž o sobě přitom tvrdí, že je velmi hodný člověk, který se považuje za katolíka inklinujícího k buddhismu. „Proto jsem taky na všechny hodný a nikomu neubližuji, to je můj způsob, jak zlepšit svět,“ dodává hudebník.

Ráž sice vlastní prodejnu motocyklů a podniká, kapitalismus však vyloženě nenávidí a těší se na socialistickou revoluci. „Osobně nesnáším kapitalismus, který za nejlepšího člověka považuje toho, kdo krade, podvádí a korumpuje,“ míní s tím, že socialismus byl i s určitými chybami postaven na dobré myšlence. Vychází přece z křesťanských principů.

Názory Jožo Ráže jsou nejspíš ovlivněny jeho oblibou ve whisky a kubánských doutnících. Jen tak si lze vysvětlit jeho pozoruhodné názorové kotrmelce, které si značně protiřečí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám