Hlavní obsah
Článek

Herečka Jiřina Jirásková (†81) natáčela svůj zřejmě poslední film. Přestože bez doprovodu své kamarádky Aleny, která ji doprovázela na natáčení filmu Školní výlet, neudělá z domu ani krok, Super.cz se přiznala, že hraní je její život. Dokonce by chtěla umřít na jevišti.

„Moji staří kolegové říkají, že můj sen je umřít na jevišti. Já opravdu ráda hraji. Mě to baví. Musím se přiznat, že o tom nepřemýšlím. Myslím si ale, že by to bylo nejpřirozenější,“ svěřila se Super.cz Jirásková, která si nemohla svůj návrat před kameru vynachválit.

„Natáčelo se mi moc hezky. Atmosféra byla báječná. Celý štáb byl milý. Mám malou, ale velice hezkou roli. Dělala jsem to ráda. Všichni se báli, jestli to zvládnu. Jeden z našich vynikajících kardiologů byl v Bělohradě na dovolené. Večer mi volal a říkal: Paní Jiřino, je vidět, že je to váš živel. Vy když jste točila, vypadalo to, jako byste byla naprosto zdravý člověk,“ popsala své pocity herečka, která sice už tolik nenatáčí, neustále je ovšem na divadelním jevišti.

Sama přiznává, že jí chůze dělá velké obtíže. Právě proto ji na každém kroku doprovází její kamarádka Alena. „Ona mě vodí. Bojí se, abych neupadla. Mně stačí blbě šlápnout a nezorientuju se. Během natáčení to bylo naprosto v pořádku. Já můžu jít pochopitelně sama, ale ona mi dává jistotu, že neupadnu. Ona je můj gentleman, který je se mnou neustále,“ dodává Jirásková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám