Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Pomeje (†54) si naběhl. Zatímco se holedbal svým účinkováním v reklamě, začaly se opět otáčet soudní soukolí. Ve chvíli, kdy se ojevil jako tvář jednoho internetového serveru, zčista jasna se objevil další dluh. Podle Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 dluží Pomeje do Státního fondu na podporu kinematografie pět a půl milonu korun. Měl dostat bezúročnou půjčku splatnou do 18 měsíců. Když ji nezaplatil, hrozí mu až tři roky vězení.

Pomeje se pokud jde o jeho dluhy chová jako naprostý finanční ignorant. "Žiju jen z darů. Nemám peníze, které bych mohl splácet," řekl Super.cz. To, že mu jeho hlavní sponzor Pavel Pásek platí bydlení nebo mobilní telefon, mu ale od dluhů nepomůže. V této kauze se chová jako mrtvý brouk a nereaguje na telefonáty ani esemesky. Vypnutý telefon má i jeho současná přítelkyně Andrea Šťastná.

Případ se již jednou dostal k soudu, soudce ho však v roce 2009 vrátil k došetření. Podle tehdejší obžaloby způsobil herec osmimiliónovou škodu. Policisté následně nechali zpracovat nový znalecký posudek. Ten mu dva a půl miliónu slevil.

Tenkrát to dobře dopadlo, ale co teď. "Chystám se s přítelkyní na romantický víkend do Vídně. Oba se těšíme na atrakce v zábavním parku Prátr," vyprávěl Super.cz před pár dny. Panenky se mu ale zřejmě protáčejí už nyní, aniž by musel nastoupit do ruského kola. Nebo spíš rulety?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám