Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zdeněk Macura (49) se nedávno vydal do Londýna, aby tam vydělal na dluhy, které si nadělal kvůli tomu, že se věnoval případu Ivety Bartošové (†48) a neměl práci. V britském hlavním městě se mu daří možná až příliš dobře. „Dělám skladníka a prodávám české dřevěné hračky,“ pochlubil se nám. Jenže právě ve světě mimořádně populární prkotiny pro děti ze dřeva ho mohou přivést do maléru!

„Mám desetihodinové směny, a když mi vyjde čas, tak na chvíli postavím stolek s hračkami. Lidem se to dost líbí, a navíc to už teď vypadá tak, že to tu rozjedu ve velkém. Začali se mi sami ozývat majitelé obchodů, že by mi v nich zařídili stojan s hračkami a pomohli mi s prodejem,“ prozradil Super.cz Zdeněk.

Jenže nemá žádné povolení na to, aby mohl hračky prodávat. „Byl jsem na úřadě, zatím se mi ale neozvali, jestli mi povolení dají. A já čekat nebudu. Bavil jsem se tu s jedním stánkařem, který prodává deset let, a prý nikdy žádná kontrola nepřišla,“ krčí rameny Macura, který se dostal na existenční dno právě kvůli Ivetě Bartošové.

„Nikdy se mi nestalo, abych si neohlídal povinné platby třeba za elektřinu nebo plyn. Ale když umřela Iveta, neměl jsem sílu to řešit. Teď to na mě dolehlo. Aspoň už teď lépe chápu lidi, co mají dluhy. Budu muset pěkných pár týdnů zvládat náročnou práci v Anglii, abych vše doplatil. A pak začnu šetřit na další azylové chaloupky,“ dodal Zdeněk Macura.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám