Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, v Itálii se konal další soud, který měl Josefa Rychtáře (65) potrestat za jeho neobvyklé chování v domovině bývalého přítele Ivety Bartošové (†48) Domenica Martucciho (47). Úřady mu kladou za vinu, že prý nějak ublížil jakýmsi dětem, a pokud by ho uznaly vinným, vzhledem k předchozí podmínce mu hrozí rovnou už 36 měsíců vězení natvrdo!

Čtvrteční jednání proběhlo opět bez Rychtáře, který opakovaně tvrdí, že mu žádné obsílky z italských soudů nechodí a že nezná ani jméno svého právníka. Utahuje si z Martucciho, že si vše vymýšlí, ten ale zveřejnil video, které je z budovy tamního soudu a na vývěsce je opravdu jednání se jménem Rychtáře uvedeno.

Domenico Martucci navíc tvrdí, že Rychtář lže a že jméno tamního právníka zná tři roky, což má dokazovat dopis vdovce po Bartošové. „Jeho advokát se nedostavil. Můj žádal trest dva roky vězení, státní zástupce šest měsíců. Protože už má podmínku na tři roky, teď stačí, aby ho odsoudili k šesti měsícům a bude muset do vězení na tři a půl roku,“ raduje se z možné protivníkovy likvidace Martucci, jehož právní zástupce požádal ještě o dvacet tisíc euro (zhruba 550 tisíc korun) odškodnění.

Rychtář v létě 2013 v Itálii řádil jako černá ruka. Stíhal tam Ivetu Bartošovou, která mu utekla s kamarádem Zdeňkem Macurou a nakonec byla ubytovaná právě u svého bývalého Martucciho.

Rychtář tehdy vtrhl do Domenicova obydlí násilím, porušil domovní svobodu, a podle hraběte také zranil jeho matku. Krátce po incidentu ho zajistila policie, po sepsání protokolů ho ale tehdy propustila. Teď za to vše má přijít zúčtování. Další soudní stání je naplánováno na 25. června 2015.

Reklama

Další články

Načítám