Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V médiích se u příležitosti půlročního výročí sebevraždy Ivety Bartošové (†48) objevil údajný dopis na rozloučenou, který zpěvačka měla napsat jen pár minut předtím, než ukončila svůj život pod koly vlaku. „Zbožňuju vás… Odpusťte mi… Tohle už se nedá zvládnout,“ píše v něm údajná Iveta. Její manžel ale tvrdí, že jde o podvrh!

„Média lžou. Ten dopis, který mi úřad vyšetřování vrátil na základě toho, že státní zastupitelství uzavřelo případ, rozhodně není totožný s tím, co se nyní uvádí,“ tvrdí Josef Rychtář (65). Redakce, která údajný dopis na rozloučenou otiskla a jež kdysi uveřejnila i údajnou pitevní zprávu, kterou vdovec též rozporoval, však trvá na autenticitě materiálu.

Manžel Bartošové by mohl hravě potvrdit, že není pravý, kdyby ten, který má k dispozici, uveřejnil. To se ale nechystá udělat. „Byl určený mně a Arturovi. Pokud s ním jednou navážu komunikaci, dopis mu ukážu, aby viděl, že je autentický, a udělám mu z něj kopii. Pro veřejnost ale zůstane tabu. Nikdy ho nezveřejním, za žádné peníze. Ivetka nám ho ve svém zoufalém rozhodnutí nechala jako odkaz. Ani v knize ho nepoužiju, nepatří tam. Jde o její poslední slova určená nám,“ říká.

A jak strávil půlroční výročí od smrti manželky? „Dnešního významného dne jsem byl na hřbitově i na místě tragédie. Ale je jedno, o jaký jde měsíc. Každého devětadvacátého je to stejné, a rozhodně ne kvůli mým narozeninám (Bartošová spáchala sebevraždu v den Rychtářových narozek – pozn. red.), ty ztratily smysl. Už nikdy je slavit nebudu. Mým životním mementem se stalo to neštěstí, ztráta blízkého člověka,“ dodal vdovec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám