Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Po smrti Ivety Bartošové (†48) se objevilo už několik nápadů, jak zesnulé zpěvačce vyjádřit poctu za to, co udělala pro své fanoušky. Zatímco třeba taková zádušní mše pro její obdivovatele dopadla neúspěchem, pocta v rámci Královen popu, při níž má zaznít pásmo jejích songů, se očekává s jistou nadějí. Jak Super.cz ale zjistil, zdaleka to není poslední chystaná akce. Lidé, kteří s Ivetou pracovali v posledních měsících jejího života, se chystají uspořádat Ivetě koncert v Lucerně.

Když se Bartošová chystala na svou poslední Lucernu před dvěma lety, dopadlo to fiaskem. Podle Ivety prý kvůli tomu, že tehdejší organizátor TV Pětka, jež později zkrachovala, neměla peníze, ani pěnice tehdy ale nepůsobila ve formě.

„Už z té doby máme nazkoušený kompletní program. Pořadatelé teď se mnou už jednali a nabídl jsem jim, že je vše hotové, tak jim to klidně předám i s notami a třeba i s orchestrem. Když se jim to povede zorganizovat, mohlo by to dopadnout dobře. Iveta měla širokou základnu fanoušků, tak třeba by se Lucerna vyprodala,“ potvrdil naše zprávy saxofonista a kapelník Felix Slováček. Naopak třeba takového Michala Davida, který bude mít „prsty“ v Královnách popu, nikdo ještě neoslovil.

Podle Slováčka by měli na koncertě vystoupit ti, kteří měli s Ivetou co do činění, nebo alespoň zpěvačky stejné věkové kategorie, v níž vznikaly Ivetiny konkrétní písně.

Koncert se chystá uspořádat parta lidí kolem Ivety, s níž pracovala před svou smrtí. Ta měla ale na starosti i zádušní mši a předtím marně domlouvala vzpomínkovou akci v pražských divadlech. Všechna je odmítla. Otázkou je, zda mají tolik zkušeností, aby jejich bohulibý záměr neskončil neslavně a byl skutečnou poctou Ivetě Bartošové…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám