Hlavní obsah
David Zápal
Článek

I když policie už dávno ukončila vyšetřování sebevraždy Ivety Bartošové (†48), jsou tací, kteří nevěří, že by její manžel ve skonu zpěvačky neměl prsty. Takový Zdeněk Macura (49) například požádal státní zastupitelství o znovuobnovení případu. Podle něj je Josef Rychtář (65) vinen!

„Ještě hodinu a půl před smrtí Ivety jsem s Rychtářem mluvil. Mám šestý smysl, cítil jsem ve vzduchu, že se něco děje. Naléhal jsem na něj, ať ji vezme do nemocnice. Ujišťoval mě ale, že Ivetka je úplně v pořádku. Je to nejlstivější zlo, které jsem kdy zažil,“ řekl Macura v SeeJay rádiu.

Zajímavé je, že nyní by ho Rychtář nechtěl ani potkat, krátce před Ivetinou smrtí se k němu choval jako kamarád a tvářil se, že mu vychází vstříc. Jako by si dělal alibi. Nebo chtěl soka držet stranou, aby náhodou nezjistil, jak na tom jeho žena skutečně je?

„Naléhal jsem na policii, aby se to řádně řešilo, dával jsem znovu podnět na státní zastupitelství, protože jsem absolutně nespokojen se způsobem vyšetřování. Nějací lidé ho (Rychtáře) prý viděli běhat kolem. Ale nevím, co se tam stalo. Někdo ji mohl vylákat. Osobně nevěřím verzi, že by se sama sebrala a šla si lehnout pod vlak. Nezapadá to do toho, jak jsem toho člověka znal. Chtěla žít,“ trvá si na svém Macura.

Zopakoval i to, jak si mu Bartošová měla stěžovat, že nedobrovolně musela požívat prášky, které jí Rychtář podstrkoval. Ten jakoukoli vinu za smrt své ženy odmítá.

„U nás je velký problém u policie, která případy domácího násilí řeší špatně a napomáhá agresorům. Je to velká tragédie a stalo se to i v případě Ivety Bartošové, a to hned na několika úrovních. Od místního oddělení v Uhříněvsi přes kriminalisty až po policejní prezídium,“ dodal Zdeněk Macura.

Reklama

Další články

Načítám