Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ani v den tříměsíčního výročí sebevraždy Ivety Bartošové (†48) se Josefu Rychtářovi (65) nepodařilo vztyčit dřevěný kříž, který chtěl umístit ke kolejím nedaleko místa tragédie. Přesto na manželku nezapomněl. Vrátil se na koleje, kde vyhasl život jeho ženy, a tiše si poplakal u prý anonymního kříže, který tam kdosi ilegálně postavil.

Rychtář pevně věřil, že se s Českými drahami na postavení kříže domluví, a právě tři měsíce po smrti ženy ho postaví. To se ale nestalo. Musel proto vzít zavděk křížem od tajného ctitele. Na místo dorazil kolem poledne s kyticí a věrným slouhou Standou. Vyměnil i svíčku, tiše rozjímal a tvářil se u toho zničeně.

„Někdo ho však na místě uviděl a zavolal městské strážníky. Rychtář už má ale spočítané, jak dlouho si může dovolit se zdržet, aby ho opět nevyvedli, a tak zmizel těsně před tím, než hlídka na místo dorazila,“ hlásil z místa náš reportér.

Ke kříži dorazil ještě jeden obdivovatel, aby se poklonil památce zpěvačky. Jinak se zdá být v Rychtářově, jak Uhříněves vtipně pojmenoval jeden z návštěvníků městské části, docela klid.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám