Hlavní obsah
Článek

Herečka Ivana Jirešová (47), kterou známe především ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, pěkně přestřelila! Alespoň tak se dá vyložit rozhodnutí soudu, který má na starosti spor herečky s expartnerem Ondřejem Höppnerem o výchovu jejich společné dcery Sofie. Poté, co v březnu televize Prima ve spolupráci s Jirešovou odvysílala srdceryvnou reportáž zobrazující odnětí holčičky soudním vykonavatelem, jí totiiž soud zakázal v případu dál mediálně vystupovat! Také Prima má kvůli reportáži oplétačky se zákonem.

"Soud vydal předběžné opatření, kterým oběma rodičům zakázal mediálně vystupovat v případu jejich dcery," potvrdil Super.cz zdroj z okolí herečky. Ta totiž pořadu Primy Soukromá dramata předala drastické záběry hystericky plačící holčičky ve chvíli, kdy si ji přišel vyzvednout tatínek v doprovodu soudního vykonavatele. A to podle zdroje soud rozzuřilo nejvíc. Tlak veřejnosti po zveřejnění záběrů na jeho rozhodování je velmi silný. Především proto prý k předběžnému opatření došlo.

A proč vlastně "exekuce" proběhla? Höppner se má s Jirešovou každých čtrnáct dnů střídat v péči o dceru. Herečka mu ji však údajně opakovaně odmítala předat. Ivana Jirešová poskytla televizi videozáznam. Navíc v reportáži také vystoupila. Její bývalý přítel prý s ohledem na zájmy dcery interview odmítl.

Höppner po odvysílání pořadu podal podnět k Radě pro televizní a rozhlasové vysílání s tím, že reportáž nebyla objektivní a neinformovala o tom, že k odnětí dítěte došlo až po vyčerpání všech jiných možností, včetně řady výstrah a pokut nespolupracující matce. RRTV jeho výhrady uznala a televizi pokárala. Ta si to ale nechce nechat líbit.

"Rozhodnutí Rady pro televizní a rozhlasové vysílání není právně validní. Rada absurdně věc vůbec nezkoumala ani nezahájila správní řízení. Budeme ji proto pravděpodobně žalovat. Trváme na pravdivosti faktů uvedených v reportáži. V kauze budeme navíc ve velmi brzké době pokračovat," sdělil Super.cz autor reportáže Janek Kroupa. O čem pokračování bude, když nyní už ani jeden z rodičů na kameru nesmí mluvit, však neprozradil. City celé republiky tak nejspíš opakovaně pouze rozjitří usedavě plačící holčička, jejíž rodiče se nedokáží rozumně domluvit na její péči.

Ivana Jirešová o sobě v poslední době dala vědět oznámením, že nafotí velmi odvážné fotografie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám