Hlavní obsah
Článek

Manželovi Heleny Vondráčkové (76) Martinu Michalovi reálně hrozí, že se brzy ocitne v roli obžalovaného u soudu! Důvodem je jeho opakované veřejné osočování televize Prima z kšeftování s informacemi od policie. Stanice se cítí být jeho tvrzeními poškozena a podle našich informací chce proti Michalovi rozjet soudní mašinérii.

Nyní skončené policejní vyšetřování nic z tvrzení muže zpěvačky nepotvrdilo. „Šetření, které probíhalo z podnětu pana Martina Michala, jsme ukončili. V jeho průběhu nebylo zjištěno žádné pochybení ze strany příslušníků policie a neprokázalo se ani podezření ze spáchání trestného činu. Proto byla celá věc odložena,“ řekla Super.cz mluvčí GIBSu (Generální inspekce bezpečnostních sborů) Radka Sandorová.

Na základě toho Prima chystá odvetu. „Protože výroky pana Michala mohly poškodit důvěryhodnost našeho zpravodajství, zvažujeme právní kroky proti panu Michalovi,“ sdělil Super.cz opatrně mluvčí stanice David Vaníček. Naše zdroje z útrob Primy ale hovoří jasně: žaloba bude!

Ke kontroverzním výrokům Martina Michala došlo v prosinci loňského roku, když Prima do svých Krimi zpráv natáčela příspěvek o zatčení jeho syna kvůli podezření z účasti na krácení daní přesahujícím miliardu korun. Manželovi zpěvačky se to nelíbilo a slovně na novináře zaútočil.

„Podali jsme trestní oznámení na policistu, který vám tyto informace dával. Budete mít možnost to vysvětlovat, protože kupujete od policajtů informace,“ řekl televizním reportérům v den zatčení syna evidentně rozrušený Martin Michal. A svá slova o úplatné Primě později opakoval i v jiných médiích. Dokonce tvrdil, že Primu zničí a že by stanici za její chování měla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání odebrat licenci. Na Primu si u ní podal stížnost.

Rada však konstatovala, že z hlediska dodržování zákona o vysílání neshledala prokazatelné žádné porušení. Případu se budou věnovat dnešní zprávy dotčené televize.

Reklama

Další články

Načítám