Hlavní obsah
Článek

Rozverný klučina na fotce je český herec a zpěvák. S mladším bratrem působí v hudební skupině, která má na svém kontě řadu popových hitů. Zahrál si ve filmu oceněném Oscarem i pohádce, ve které hrál po boku známé české zpěvačky.

Kvůli velkému pracovnímu vytížení a špatné životosprávě zkolaboval a dlouho to vypadalo, že nebude moct nikdy zpívat. Dokázal se ale vrátit a  loni nazpíval velký hit, jenž zazněl v jednom českém animovaném filmu. Poznali jste ho?

Václav Neckář (80) se narodil 23. října 1943 v Praze. Jako synovec herce Eduarda Dubského byl předurčen pro hereckou dráhu. Nejprve se prosadil jako herec v Mosteckém divadle pracujících a plzeňském divadle Alfa. Později působil v divadle Rokoko. Proslavil se také ve světe filmu. Největší vavříny sklízel za roli v oscarovém snímku Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky. Diváky oslovil také v pohádce Šíleně smutná princezna a filmu Skřivánci na niti.

Čím dál tím více se však postupně začal prosazovat jako zpěvák. V letech1968 až 1970 byl společně s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou (76) členem pěvecké skupiny Golden Kids. Od 70. let koncertuje s kapelou Bacily, kterou vede jeho mladší bratr Jan Neckář. Václav Neckář nazpíval písničky k několika populárním filmům (Jak utopit doktora Mráčka, Jak básnící přicházejí o iluze a další).

V listopadu 2002 přišla životní rána. Neckář zkolaboval přímo na pódiu během natáčení televizního pořadu. Utrpěl mozkovou příhodu a na čas přišel o řeč a paměť. Zpěvák se však nevzdal a začal na sobě tvrdě pracovat. S úspěchem se vrátil na pódia. Sám se však musí starat nejen o sebe, ale také o svou nemocnou ženu Jarku, která před několika lety podstoupila vážnou operaci srdce.

„Není nic horšího pro zpěváka, než zapomenout všechny své písničky,“ svěřil se v pořadu České televize 13. komnata Václav Neckář. Paměť se mu postupně začala vracet a Neckář zažil velký comeback.

Velký úspěch sklízel například filmový soundtrack k filmu Alois Nebel s názvem Půlnoční, který ho okamžitě katapultoval na přední příčky hitparád. Úspěšný návrat na pódia letos korunuje velkým vánočním Půlnočním turné. To absolvuje spolu se skupinou Bacily v listopadu a prosinci na deseti koncertech na zimních stadionech a ve sportovních halách po celé republice.

Reklama

Další články

Načítám