Hlavní obsah
Článek

Létá po celém světě a setkává se se zvířectvem, které by ho často mohlo slupnout jako malinu. Rybář a dobrodruh Jakub Vágner (42) počítá s tím, že nemusí odejít z tohohle světa starý.

„Nepotřebuji se dožít vysokého věku. Mně bude stačit, když v okamžiku, kdy budu vědět, že odcházím, sám sobě budu moci říct, jestli můj život stál za to a jestli jsem něco tomuhle světu přinesl,“ tvrdí. Docela vtipně přidává, že podle něj ani tolik neriskuje.

„Akorát si plním svoje sny a samozřejmě si je plním v místech, které nejsou úplně turisticky klasické. Teď momentálně mě čeká celá řada dokumentárních cyklů, další série pro Discovery, mnoho velkých projektů pro Českou televizi, ale co mě teď nejvíce baví, to je natáčení dokumentu pro děti. Našel jsem v tom neuvěřitelný smysl a v tom chci pokračovat,“ chlubí se.

Jakub se nedávno vrátil z Amazonie, kde pomáhal Elišce Bučkové (34) a Ivaně Jirešové (47) při focení odvážného diáře. Dámy se prý jako primadony vůbec nechovaly.

„Holky to zvládaly skvěle. I když budou lidi říkat, bůh ví, jak to bylo, vím, kde byly, ony vědí, kde byly. To nám nikdo nevezme. Byly samozřejmě okamžiky, kdy hrozily problémy. Amazonie je nádherná, všechno tam vypadá růžově, ale když ten problém přijde, přijde ve vteřině a je velmi vážný. Hlavně z toho důvodu, že jste daleko od civilizace. Několikrát jsme byli u velikých kajmanů, velikých anakond, o kterých jsem věděl, když jsme kolem nich projížděli, ale zbytečně jsem holky nestresoval,“ dodal Vágner, jenž se dušuje, že když docházelo k nahému focení, zásadně se obracel zády a nepokukoval.

Reklama

Další články

Načítám