Hlavní obsah
Článek

Úřadující Česká Miss 2014 Gabriela Franková (30) místo odpočinku trávila Vánoce přípravami na světovou soutěž krásy. Již 25. ledna bude v americkém Miami s 88 kráskami z celého světa bojovat o titul Miss Universe.

Gabriela dnes odletěla do Ameriky, ještě včera absolvovala poslední zkoušku šatů, kterými bude na Miss Universe reprezentovat. Česká kráska si veze šaty od návrhářky Miriam Janásové, která v minulosti navrhla šaty například pro Terezu Fajksovou (34), vítězku světového finále Miss Earth 2012.

Pro Gábinu připravila celkem sedm večerních rób a dvoje koktejlové šaty. Na finále zvolila zlatou róbu, která dle jejích slov symbolizuje hodnoty jako idealismus, velkorysost a šlechetnost. Práce na jednom modelu trvala zhruba 200 hodin a celá garderoba je pojištěna na 750 tisíc korun. Materiál je většinou z Paříže, Istanbulu a Amsterdamu. Součástí Gábininy prezentace je i národní kostým, vytvořený Marií Starou z módní manufaktury Rodná Hrouda, který nese stejné jméno jako manufaktura sama – Rodná Hrouda.

„Do Miami se těším, bude to pro mne velká zkušenost a zážitek. Dobře vím, že celý pobyt bude náročný, ale jsem na to připravena a vím, že jde hlavně o to dobře reprezentovat svou zemi. Snad bude i příležitost poznat zajímavé lidi a místa. Mám podporu celé rodiny i týmu České Miss, věřím, že je nezklamu!“ říká před odletem Gabriela Franková, která doufá, že uspěje jako některé její české předchůdkyně.

Z krásek s korunkou České Miss se v minulosti na Miss Universe umístily v první patnáctce Lucie Hadašová (37) (2007, 12. místo), Eliška Bučková (34) (2008, 11. místo), Iveta Vítová (40) (2009, 8. místo) a Jitka Válková (32) (2010, 15. místo).

Reklama

Další články

Načítám