Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Možná to byl geniálně promyšlený marketingový tah, jak na svou Show upozornit, možná Leoš Mareš (47) jen přestřelil ve snaze udělat co nejlepší fór. Ve své talkshow měl Ladislava Hrušku (46) a před ním se nevybíravě pustil do popisu skautů. Spoustu lidí to ale pobouřilo a moderátorovi posílají jasný vzkaz: Takhle tedy ne! Přečtěte si reakci diváků, skautské organizace i producenta pořadu a hlasujte v anketě na konci článku.

I když je pravda, že vtip, který na jejich adresu pronesl, se šíří mezi samotnými skauty, mnoho lidí ale Marešovu „recitaci“ vzalo se zjevným znechucením. Ostatně pětaosmdesáti procentům hlasujících v naší anketě se nelíbil. A nelíbil se ani diskutujícím na internetu. Mnozí z nich začali Marešovi pořádně spílat.

„Seš vlezlej a pro prachy by sis nechal na hlavě postavit z vlasů plyšovou věž, máš to načepýřený jak soudruh z laboratoře z roku 1920… Kdyby ho vychovával ten ‚d***l, oblečený jako dítě‘, nikdy by tuhle, s obrovským prominutím, s****u ten zazobaný b*b nevyblil z úst… Tento arogantní výsměch vůči dobrovolníkům, kteří se můžou roztrhat pro druhé, je fakt ubohej a urážlivej,“ reagovali někteří.

Jiní oponují, že příště by se v televizi nesměly objevovat ani fóry o policistech, blondýnách a gayích, aby se náhodou někdo nepohoršil. A ozvali se i někteří skauti, které humor Leoše pobavil.

Producent pořadu tvrdí, že by si všichni měli uvědomit, že na obrazovce se nepovedený fór neobjevil a že na stránkách pořadu ho s popisem Skandálek uveřejnil proto, jelikož mu bylo jasné, že dřív nebo později by ho stejně někdo vynesl ven a že by pak byla produkce obviňovaná z cenzury.

„Nechceme se bránit kontroverznímu humoru, ale chápu, že pro řadu lidí jsme zašli moc daleko. V žádném případě jsme nechtěli nikoho urazit a mrzí nás, pokud se to stalo. Sledujte show, i Leoš k tomu bude mít co říct,“ uvedl Pal Milkovics, který Show Leoše Mareše produkuje.

„Momentálně se soustředíme především na začátek skautského roku, aby děti, kterých se do skautských oddílů hlásí každoročně více, měly dobrý program. Leoš Mareš evidentně neví, o čem mluví, a kdyby se přišel podívat, třeba by mu holky a kluci vysvětlili, proč je skauting baví, a vedoucí, proč stojí za to věnovat dětem stovky hodin svého volného času bez nároku na odměnu,“ reagoval na „kauzu“ český Junák, organizace sdružující skauty.

Myslíte si, že vtip o skautech byl od Mareše vhodný?
Ano, je to zábavná šou
18,1 %
Ne, bylo to urážlivé
81,9 %
Celkem hlasovalo 109356 čtenářů.
Související témata:
Skauti

Reklama

Další články

Načítám