Hlavní obsah
Článek

Třicet let stál po boku Karla Gotta (†80) a pobíral od něj plat, teď se s postem tajemníka a sekretáře musí rozloučit! Řeč je o Janu Adamovi, muži, který je jakousi chodící encyklopedií Slavíka, a jestli někdo ví o jeho pěvecké kariéře víc, než sám Gott, je to právě tenhle muž. Podle našich zpráv je nešťastný, že jeho styky s Gottem se nyní omezí na minimum.

Po ukončení spolupráce s manažerkou Jaroslavou Herzerů, jež pro Gotta pracovala pět let, jde prakticky úplně od válu i Adam. Gotta provázel na každém kroku, pomáhal mu po pracovní stránce úplně se vším, vyjma zpěvu, byl také jeho hromosvodem, když božského Karla něco rozlítilo, takže na veřejnosti mohl být zpěvák stále tím laskavým „Goťákem“, jak ho fanoušci milovali. S tím je teď ale konec.

„Doba se mění. Nevím, jestli ještě někdy bude turné, kde mi velmi pomáhal s dramaturgií. Nechci se rouhat, opravdu netuším, jestli přijde další. A proto už není potřeba někoho zaměstnávat. Rozhodně ale spolu s Honzou nekončíme. Musíme spolu domluvit novou spolupráci, která už nebude mít charakter, jaký měla doteď,“ vysvětluje Gott s tím, že třeba celý půlrok by pro dlouhá léta věrného Adama neměl práci.

A na tu jeho dosavadní tajemnickou a sekretářskou práci už má jiné lidi. Třeba svou ženu Ivanu, která si vzala na starost třeba i třídění pošty nebo Mistrův diář. Nebo její kamarádku z původní práce Gottové, která bude řídit sekretariát.

„Honza mi samozřejmě pomáhá s dramaturgií programů a desek. To dělá velmi dobře. Kolikrát mě upozorní na docela pěkné věci, které jsme kdysi dělali, a já už třeba ani nevím, že jsem to natočil. Je výborné mít u sebe takového člověka. A moc dobře si uvědomuji, že v tomhle není možné vychovat jeho nástupce. V některých věcech je nenahraditelný,“ dodal Gott.

Sám Adam zachovává profesionalitu a zhrzeně vůbec nemluví. „Karel má na změnu systému práce právo a já jeho rozhodnutí plně respektuji. Vždy jsem mu přál jen to nejlepší a na tom se nic nezmění. Dál spolu připravujeme jeho rozhlasový pořad a chystáme Karlův komplet duetů,“ řekl nám Jan Adam.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám