Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pár minut poté, co proběhlo ostře sledované soudní jednání s Darou Rolins (51) rozhodující o její vině či nevině v případu zabití Jindřicha Rotrekla (†63), získal Super.cz exkluzivní vyjádření právního zástupce zpěvačky. Advokát Robert Vladyka promluvil o existenci dvou nových znaleckých posudků z oboru dopravy a zdravotnictví. Ty Daře Rolins zaručují, že do vězení nepůjde.

„Dle mého názoru ze všech znaleckých posudků vyplývá, že vina není na straně mé klientky. Pan Rotrekl nejel tak jak měl, nepohyboval se při pravé straně vozovky. Kdyby řídil motocykl tak, jak mu zákon ukládá, tak by nedošlo k nehodě. Měl by totiž na projetí minimálně dva a půl metru..." říká právní zástupce popové divy. Soud tedy nyní pouze posuzuje, jestli Rotrekl jel za ideální středovou čarou vozovky.

Velké nesrovnalosti rozkrývá ale i zdravotní posudek. „Do pitevního protokolu byla zaznamenána poranění, které se podstatně podílely na úmrtí. Okamžitě po převozu do nemocnice, tam ale tato zranění vůbec nebyla zjištěna. Znalecký posudek vznáší otázky, kdy tam tato zranění vznikla a z jakého důvodu," popisuje nesrovnalosti Vladyka. Dokument uvádí, že po převozu do nemocnice neměl pan Rotrekl zlomená žebra ani pohmožděný hrudník. Po vstupním vyšetření v nemocnici se tam tyto zranění objevily. „V nemocnici se muselo něco stát. Co, to ale pochopitelně nejsme schopni jednoznačně určit," říká Vladyka.

Podle advokáta dnes prožívala Dara Rolins psychicky vypjaté momenty. „Pro mou klientku je to velmi nepříjemná a stresující záležitost s ohledem na to, že došlo k úmrtí pana Rotrekla. Dnešní jednání jí celou věc připomnělo," říká. Daře rozhodně nepomohl moment, kdy jí vdova při odchodu ze soudní síně věnovala poznámku „Jdi se rekreovat“. Chtěla tak odkázat na skutečnost, že se zpěvačka nezúčastní dalšího soudního jednání, jelikož bude s dcerou na dovolené v Indonésii. Její právník toto jednání komentuje slovy: „Nechci její výrok jakkoliv komentovat. Každý člověk se chová podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám