Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Indonésan Dede Koswara, kterému se často přezdívalo stromový muž, zemřel v pouhých 45 letech na následky své mimořádně vzácné nemoci zvané Epidermodysplasia verruciformis. Podle zahraničních médií se tak stalo již v neděli v ranních hodinách v nemocnici Hasan Sadikin v Badungu na ostrově Bali.

Dedeho nemoc měla za následek, že se převážně na jeho končetinách začaly vrstvit šupinaté bradavice, které po ztvrdnutí připomínaly kůru a kořeny stromu. I když to před osmi lety vypadalo, že dermatolog Antony Gaspari z Marylandu našel cestu, jak Dedeho vyléčit, po prvotních úspěších se stav pacienta přestal zlepšovat a poslední dobou se naopak prudce zhoršil. Proto byl 10. prosince převezen do nemocnice, kde o tři týdny později i zemřel.

S mužem, jenž dokonce svého času vystupoval v cirkusu, aby uživil své dvě děti, bylo natočeno i několik dokumentů a postupně se stal nejznámější osobou s touto nemocí na světě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám