Hlavní obsah
Článek

Během své práce na druhé kolekci fotografií s názvem Syndrom aneb mezi nebem a zemí se herečka a hvězda seriálu Vyprávěj Andrea Kerestešová (39) mnohokrát pustila na hodně tenký led. Asi nejkontroverznější fotkou je portrét ještě těhotné malířky Lény Brauner, který vznikl na opuštěném hřbitově.

Pro dívku pocházející z vesničky na východním Slovensku prorostlé křesťanským podhoubím to byl jistě velmi odvážný krok. Nejednalo se snad o rouhání? „Není to rouhání, protože na tom jednom místě se potkal život se smrtí," říká.

Nebylo úplně jednoduché fotit na tomto neveřejném hřbitově, neboť herečka musela nejdříve získat povolení. „Tento hřbitov je vlastně uzavřenou zahradou jedné židovské rodiny. Nakonec jsme se dohodli, garantovala jsem jim, že fotka nebude v žádném případě působit vulgárně, negativně ani šokujícím způsobem, ale že se pokusím zachytit přirozenost. Vždyť je úplně normální, že se lidé rodí a umírají," vysvětluje Andrea.

Během focení nakonec vážně došlo k něčemu mezi nebem a zemí. „Bylo to hrozně zajímavé, na hřbitově se projevily paranormální jevy. Miminko Jasmína, dnes už teď roční, se bouřila, začala kopat. Komunikovala, ale bylo to v takovém příjemném duchu, protože jsme tam přišli v míru," vzpomíná na focení malířka Léna Brauner, která je shodou okolností vnučkou herce Vladimíra Brabce a nejlepší přítelkyní Emmy Smetany (36).

Na výstavě hereččiných fotografií můžete kromě těchto snímků vidět také fotografie z Andreiných cest po Indii, Africe nebo Číně. Syndrom je již druhou výstavou Andrey Kerestešové. Se svou tvorbou se již od počátku snaží zajímavě znázornit známé osobnosti a jí blízké.

Reklama

Další články

Načítám