Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pamatujete na falešnou matku představenou z prvního Kameňáku? A na vypaseného Karla z dalších dvou dílů? Václav Glazar (†65) se díky rolím v Troškově filmové trilogii stal miláčkem národa. Ještě před několika lety si muž, jenž se krátce před smrtí Heleny Růžičkové stal málem jejím manželem, užíval výdobytků slávy. Dnes ale nemá ani na chleba. Je bez práce a nemá ani na činži. „Kvůli zádům, nemocným nohám a růži jsem se dostal do invalidního důchodu. Beru osm a půl tisíc, přitom nájem je třináct tisíc. Nebýt kamarádů, umřu hlady,“ svěřil se Super.cz Glazar.

Ten byl ještě donedávna principálem vlastního kabaretu Srdce a kámen. Musel však pro nezájem zavřít. „Když jsme se museli přestěhovat do náhradních prostor z těch původních, postupně ubývali diváci. Zatímco dřív jsme měli manéž a kontakt s diváky, najednou jsme byli na místě, kde to po nasvícení vypadalo jako v pitevně. Bylo to neosobní, lidé se tam necítili dobře. Takže nyní nabízíme show jen jako zájezdní představení. Nějaké nabídky se snad už rýsují,“ věří Glazar, pro kterého bylo hraní spásou. Jinak celé dny sedí doma u televize a nudí se. V divadle se alespoň přivydělal peníze, které mu zoufale chybí.

„Nevyžil bych. Občas dostanu nějakou tu dávku z úřadu, ale teď ne. A moc mi pomáhají mí zlatí kamarádi. Bez nich bych na tom byl příšerně. Taková je doba,“ tvrdí Glazar. Podle našich informací mu každý měsíc přispívá na nájem, kupuje drahé léky a potraviny mecenáš Pavel Pásek. Pomáhá mu i pořadatel charit David Novotný.

Možná se ale Glazarovi blýská na lepší časy. Jeho záchranou bude zase Troška. „Do filmu mě nikdo nechce. Jsou to k***y. Už se mi ale ozval Zdeněček, že v létě bude točit dva filmy a že mi v obou dá roli. Tak už se moc těším. Na plátně občas běhají mnohem horší zombie, než jsem já, to zvládnu,“ těší se Glazar. Toho v posledním dvacetiletí těžce potrápilo zdraví. Před dvanácti lety mu našli nádor na podvěsku mozkovém, vlivem následné hormonální léčby pak přibral osmdesát kilogramů. Před čtyřmi lety se mu protrhla břišní stěna, byl v ohrožení života, a musel na operaci. Zažil také těžké infekce, musel se léčit s páteří, zlobila ho i růže v noze. „Růže se ještě doléčuje. Teď zlobí ta druhá noha. Už abych od toho měl klid,“ doufá herec.

Související témata:
Invalidita

Reklama

Další články

Načítám