Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Popová diva Dara Rolins (51) se na dovolené na Bali nedočká pozitivních zpráv. Soudní vyšetřování dopravní nehody, při které zemřel motocyklista Jindřich Rotrekl (+63), bylo odročeno na 16. května.

Během dnešního soudního stání vyplynulo, že je samotné vyšetřování prošpikované řadou chyb. Díky nejasnostem nebylo líčení ukončeno v 15 hodin, jak se plánovalo, ale až o dvě hodiny později. Zástupci policie dnes u soudu nedokázali vysvětlit, proč byla prováděna oprava protokolu. Neví se, jestli byl klíčový materiál sepsán ihned po tragické nehodě, nebo ho policisté sepsali dodatečně jiný den a dokonce to vypadá, že se policisté při měření spletli o dva metry.

„V zajištění důkazů z místa dopravní nehody je plno chyb. Není zřejmé, co je správné, kdy co bylo zaměřováno. Celé je to špatně," exkluzivně uvedl advokát zpěvačky Robert Vladyka.

Jelikož čtyři na sobě nezávislé znalecké posudky vychází z parametrů, které vyplývají z chybného zaměření policie, je po dnešku jasné, že ani jeden z nich nemá výpovědní hodnotu.

Aby toho nebylo málo, ani jeden ze znalců nebyl schopný během dnešního líčení obhájit svůj postoj u soudu. Zpěvačce dnes ani příliš nepomohla výpověď soudního znalce Ing. Pavla Hrubce, jehož posudek vznikl právě na žádost Dary Rolins. Jeho výpověď se totiž neshodovala s materiály, které předem odevzdal soudkyni a úplně se do své výpovědi zamotal.

Pokud se ukáže, že policie místo nehody zaměřila špatně, budou znalci nuceni vše znovu přepočítat. Je víc než pravděpodobné, že 16. května bude Dara Rolins přítomna soudnímu stání, které by podle odhadů odborníků mělo být konečné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám