Hlavní obsah
Článek

Historicky první český koncert zpěvačky Lary Fabian (41) skončil obrovským úspěchem.

Belgicko-italsko-kanadská zpěvačka nakráčela bez zbytečného zdržení na pódium Smetanovy síně Obecního domu oblečená do černých orientálních šatů, přes které měla přehozený lehký tylový plášť se zlatými výšivkami. Stejně skromně a meditativně jako její oblečení působil i její projev po dobu koncertu.

Zpěvačka zahájila koncert písní ve francouzštině, ale k divákům promlouvala anglicky.

„Navštívila jsem vaše nádherné město jen jednou. Prošla jsem se po nejkrásnějším mostě na světě, po Karlově mostě, a přála jsem si, abych se sem mohla jednou zase vrátit. A ono se mi to podařilo," nechala se slyšet dojatá Fabian poté, co se jí dostalo hned po první písni frenetického potlesku.

Během koncertu zazněly nejen písně z jejího repertoáru, ale zpěvačka zazpívala i převzaté hity „Do you know“ své oblíbenkyně Diany Ross a baladu „The Wind Beneath My Wings“ zpěvačky a herečky Bette Midler. Na závěr vystoupení musely zaznít její evergreeny „Je t'aime“ a „Je suis malade“ od Serge Lamy, který u nás proslavila Marie Rottrová (82) pod názvem „To mám tak ráda“. Obecenstvo tleskající ve stoje si pak vynutilo přídavek „Adagio“.

Než ji ale čeští fanoušci jen neradi pustili do šatny, musela se s nimi diva rozloučit slovy. „Jsem šťastná, že se moje přání z Karlova mostu splnilo," hlesla Lara Fabian. Dojetí neskrývali ani její hudebníci. Její kytarista se dokonce rozplakal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám