Hlavní obsah
Článek

Nedělní hádka ošetřovatele Ivety Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65) s jeho manželkou Darinou (54), po níž Rychtářová skončila v nemocnici s otřesem mozku, podlitinami v obličeji a dalšími zraněními, vyvolala, jak jsme již jako první psali, žárlivost říčanského podnikatele. Od té doby se jeho choť bojí o život. „Řekl mi, že když mě nebude mít on, nebude mě mít nikdo. Že mě zabije,“ svěřila se Super.cz krátce po útoku Rychtářová. Není divu, že proto odborníci volají po tom, aby Rychtářovi úřady okamžitě odebraly zbraň a řidičský průkaz!

„Pan Rychtář není mým pacientem, neznám jeho diagnózu. Navenek ale na mě působí jako strašně nevyrovnaný a nevyzrálý jedinec. Každý den je u něj vše jinak. Navíc je cholerik a v jistých situacích může ve vyhrocené chvíli reagovat neadekvátně. Být mým pacientem, kterému jsem dal potřebná razítka pro získání zbraně a řidičského průkazu - vůz je také zbraň - rozhodně v současné době iniciuji šetření, zda nadále může řídit a chodit ozbrojen,“ řekl Super.cz psychiatr Jan Cimický.

Ze strany policie každopádně Rychtářovi zatím kvůli útoku nic nehrozí. Sama Rychtářová odmítla na otce svých synů zavolat ochránce zákona, oni sami také nic nepodnikají. Nevidí důvod. „Policie se na základě informací médií vlastním šetřením zabývá pouze těmi případy, kde je důvodné podezření ze spáchání trestného činu. V tomto případě by pravděpodobně šlo pouze o přestupek. Pokud ale poškozená na policii podá podnět k šetření, zabývat se jím budeme,“ uvedla pro Super.cz teplická policejní mluvčí Ilona Svobodová.

Pokud se Rychtář s manželkou brzy neudobří, a Darina Rychtářová se dušuje, že to nehrozí, devatenáctého března se napadení jistojistě bude probírat u rozvodového soudu, který na den, kdy má svátek Josef, svolal jednání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám