Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O této mladinké zpěvačce se mluví jako o továrně na peníze. Její krátká, ale o to zářivější kariéra, ji vyhoupla dokonce na vrchol žebříčku Billboard Money Makers 2012, který každoročně vyhlašuje nejúspěšnější hvězdy hudebního nebe s ohledem na jejich příjmy za uplynulých 12 měsíců. A kdo že to stanul na nejvyšším stupni vítězů? Teprve dvaadvacetiletá country zpěvačka Taylor Swift.

Říkáte si snad, že to jméno slyšíte poprvé? Pravdou je, že u nás tato kráska není příliš známá, ale především v USA, kde je country velice oblíbené, patří mezi největší hvězdy a během jednoho roku se jí podařilo nastřádat v přepočtu 1,053 miliardy korun.

Díky prodeji svých alb, singlů, úspěšnému turné Speak Now a také licencím na své písně se této slečně podařilo nashromáždit více peněz, než dosavadním několikanásobným držitelům tohoto prvenství, skupině U2. Taylor si totiž všechny své písně také skládá, píše si jak texty, tak hudbu.

Na dalších příčkách se umístili již zmiňovaní U2, dále Kenny Chesney, Lady Gaga (38), Lil Wayne, Sade, Bon Jovi, Celine Dion nebo Adele (35).

Známé zpěvačky, které denně plní stránky novin, jsou až na nižších příčkách. Katy Perry (39) je čtrnáctá, o dvě příčky za ní se umístila Britney Spears (42) a Rihanna (36) skončila se svým příjmem 226 miliónů korun na 22. příčce.

Reklama

Další články

Načítám