Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Poslední rozloučení s režisérkou Vlastou Janečkovou (†77), manželkou hvězdy Ordinace v růžové zahradě Petra Štěpánka (63), se neslo v duchu trapasů. Nejenže ženě, která posledních několik let zápasila se závislostí na alkoholu, přišlo vzdát hold jen minimum známých tváří, navíc se vdovec, který již dávno před skonem své ženy začal nepokrytě randit se Zlatou Adamovskou (65), drsně obořil na novináře. Podívejte se ve videu na smutné pozůstalé.

Pohřeb Janečkové se konal ve velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích. Dav novinářů číhajících na zástupy hereckých veličin, s nimiž za svůj profesní život režisérka pracovala, zažil hned dvojí zklamání. Jednak dorazila jen hrstka osobností, mezi nimi například Jaromír Hanzlík, Veronika Freimanová a nevlastní sestra vdovce Jana Štěpánková. Navíc také pozůstalí znemožnili novinářům přístup na obřad.

Ten trval krátce, pouhých sedmnáct minut, během nichž zazněly čtyři písně a vystoupil sbor. Štěpánek věnoval manželce prostý věnec s textem Vlastě od Petra. Svůj smutek se snažil skrýt za černé brýle. Největší oporou mu byla sestra Kristýna Taberyová. Jen několik minut po konci obřadu se smuteční hosté v čele s Petrem Štěpánkem, jenž odmítl přijímat kondolence, odebrali směrem k autům. „Přijeď do Novoměstského pivovaru ve Vodičkově ulici, máme tam setkání,“ šeptal Štěpánek jednomu z kamarádů. Krátce nato nasedl do auta a odjel.

Jenže hned za rohem nechal vůz zastavit, vystoupil a naštvaně přešel k autu, které jej sledovalo a v němž seděli fotografové jednoho deníku. „Že vám není stydno! Být v kůži vaší maminky, tak se stydím,“ zuřil nepříčetně herec. Zapomněl ale asi na to, že jemu také stydno nebylo, když ve chvílích, kdy jeho žena umírala, trávil již všechen volný čas s Adamovskou. Ta naštěstí měla dost soudnosti a obřadu se nezúčastnila.

Reklama

Další články

Načítám