Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Byly doby, kdy půvaby této slavné Italky nedaly spát ani jednomu muži. Řeč je pochopitelně o jednom z největších symbolů italského filmu, vnadné Sophii Loren, jejíž popularita na přelomu šedesátých let velmi rychle přesáhla hranice Itálie.

Sophia se narodila v roce 1934 jako nemanželské dítě. Vyrůstala v těch nejchudších poměrech. Byla terčem posměchu nejen kvůli svému nemanželskému původu, ale i kvůli vyhublé postavě. Říkalo se jí Párátko. Jako malá holka před světem velmi často utíkala do přítmí biografů, kde dokázala prosedět celý den.

První úspěch přišel ve čtrnácti, kdy byla v soutěži krásy vybrána mezi dvanáct princezen moře. Brzy na to odjela s matkou do Říma, aby si zahrála otrokyni ve filmu Quo Vadis (1951). V Římě zůstala i po dokončení filmu a pracovala jako modelka pro časopisy. V soutěži Miss Řím, kde skončila druhá, si jí všiml o dvacet let starší producent Carlo Ponti, jež jí pomáhal hledat filmové role a později se stal jejím manželem. Zažili společně hned dva sňatky. První svatba v září 1957 byla anulována kvůli nezapsanému rozvodu Carla Pontiho s jeho předchozí ženou. Podruhé byli řádně sezdáni v roce 1966.

Bolestnou ránou pro Sophii byly dva potraty, které prodělala, než se jí narodili vytoužení synové Carlo a Edoardo. V roce 2007 Sophia ovdověla. V současné době žije v Kalifornii sama, zbožňuje své syny a herectví se už nevěnuje. Naposledy se objevila v televizním filmu Můj dům je plný zrcadel. Stále chodí do společnosti. Ani ve svém věku se nevzdala upnutých kostýmků a krátkých sukní, ve kterých vystavuje svůj pověstný hrudníček a dlouhé nohy. Nutno přiznat, že jedna z nejslavnějších Italek vypadá stále výborně.

Reklama

Další články

Načítám