Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

O tom, že prvorepubliková star Adina Mandlová (†81) nešla daleko pro peprné slovo a nebyla žádná stydlivka, se všeobecně ví. Vy se můžete podívat na poměrně cudný snímek zcela nahé hvězdy ve vaně.  Ten byl vyfocen ve druhé polovině třicátých let, v jejím luxusním bytě na nábřeží v Hlaholu. Ano, právě v tom domě, kde se pořádaly slavné mejdany, a kde s ní bydlela jiná hvězda oněch let, Hana Vítová.

O milostných eskapádách Adiny Mandlové se popsaly už stohy papíru. V posteli měla v době, kdy  jí ležela Praha u nohou například Oldřicha Nového, Svatopluka Beneše, Huga Haase, Otakara Vávru, Rudolfa Hrušínského nebo Miroslava Homolu. Její pozornosti ušel málokdo. Jedním z těch, kdo po jednom z večírků dostal od Adiny klíč do ruky, aby se vrátil a strávil s ní noc plnu lásky, byl také Raoul Schránil. Ten však odolal. „Neměl jsem důvod. Byl jsem šťastně ženatý a má paní byla stejný typ jako Adina. Uložil jsem ji do postele a šel jsem domů,“ přiznal po letech Schránil.

Vtip a šarm Adiny Mandlové okouzlily nejednoho muže. Vyprávěla o tom například její kolegyně z divadla Marie Rosůlková:  „Bylo to něco neuvěřitelného. Když přišla do divadla, zamilovali se do ní snad všichni členové souboru. Byla neuvěřitelně vtipná a pohotová.“ S láskou na ni po letech vzpomínal také Svatopluk Beneš, jehož Adina Mandlová zasvětila nejen do tajů sexu, ale taky do společenského života. „ Adina byla velmi inteligentní a cílevědomá. Uměla být pěkně sarkastická, ale dovedla být kouzelná a bezelstná jak malé dítě,“ vzpomínal na svou velkou lásku Beneš po letech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám