Hlavní obsah
Článek

Kluci z kapely Rybičky 48 si pořádně oddechli, když se po měsíční dovolené na indonéském ostrově Bali vrátili zpátky do Čech.

„Bali je nádherný ostrov s kouzelnou přírodou a my jsme sem přiletěli nabrat síly před naším jarním turné,“ říká zpěvák kapely Kuba Ryba. Stačilo však málo a výlet na Ostrov Bohů se mohl proměnit v peklo s nedozírnými následky. Před jarním Navostro tour přišel do kapely kytarista Honza Štrup, který dostal na dovolené za úkol stmelit kolektiv. Ve finále ale členy bandu mohl divoký hudebník rozdělit na mnoho desítek let.

„Honzík je rocker tělem i duší a nerespektuje v podstatě žádná pravidla. Že zajde až tak daleko jsem nečekal,“ říká Kuba Ryba a jedním dechem dodává. „Na letišti v Denpasaru jsem měl velké problémy, protože jsem měl o láhev alkoholu více než povolují pravidla. Nakonec jsem musel složit tučný úplatek v dolarech, aby mě policisté vůbec pustili,“ uvádí lídr kapely. „Největší šok pro mě nastal ve chvílí, když se mi Honza přiznal, že propašoval několik gramů trávy, za kterou tu hrozí nejen mnohaleté vězení, ale v krajním případě i trest smrti.“ Rockeři tuto informaci brali nejdřív na lehkou váhu. Až když zjistili, že na Bali za pašování konopí sedí ve vězení i dcera australského premiéra, došlo jim, v jakém byli ohrožení.

Cestování po nádherném ostrově Bali s krásnou přírodou a bohatou historii kapelu nadchlo. Hudebníci zde pochopili spoustu věcí, mimo jiné i to, že pokud do nějaké země přichází, musí respektovat její pravidla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám