Hlavní obsah
Článek

Letošní 54. ročník předávání hudebních cen Grammy se nesl v duchu zpěvačky Whitney Houston (†48). Během nedělního slavnostního galavečera jí vzdal hold snad úplně každý, kdo vstoupil na pódium. Největší ohlas však mělo jednoznačně vystoupení třicetileté americké zpěvačky Jennifer Hudson, která naživo zazpívala bez doprovodu kapely největší hit nezapomenutelné hvězdy z filmu Osobní strážce 'I Will Always Love You'.

Finalistka soutěže American Idol z roku 2004 Jennifer Hudson se nelehkého úkolu zazpívat notoricky známou píseň od zpěvačky s jedním z nejvýjimečnějších hlasů v historii chopila se ctí, což diváci na konci ohodnotili dlouhými ovacemi. Dojatá Hudson se dokonce neubránila slzám.

Během slavnostního večera se ale nevzpomínalo pouze na Whitney Houston, ale rovněž na v lednu zesnulou legendu jazzu, blues, R’n’B i Rock and rollu Ettu James nebo Amy Winehouse (†27), jež zemřela v červenci minulého roku. Ta také získala spolu s Tony Bennettem Grammy in memoriam za nejlepší duet Body and Soul. Cenu si za dceru přišli převzít její rodiče.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám