Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška (77) se v divadle objevuje jen poskrovnu. Teď udělal výjimku a kývl na roli charizmatického spisovatele. Na tom by nebylo nic divného, kdyby tento spisovatel nebyl mrtvý.

Jiří Bartoška coby spisovatel Josef Jankulovski proto musel ulehnout do rakve, v níž stráví celou hru. Jak přiznal, to mu vůbec nevadilo, protože se alespoň nemusel učit choreografii.

Z rakve, v níž je zpočátku i nějakou dobu zavřený, pak pozoruje svých šest osudových žen, které se u jeho „mrtvého“ těla vystřídají.

Proč ze všech nabídek, které má, přijal Bartoška právě tuhle podivnou roli? „Celou hru pořád ležím,“ řekl zprvu se smíchem. Pak ale kápl božskou. „Ale bez legrace. Jsem rád, že vznikla takhle kvalitní původní česká hra. To se neděje samozřejmě. Hlavně tento důvod mě přesvědčil,“ přiznal herec, kterému na jevišti divadla Kalich sekundují mimo jiné Zuzana Bydžovská nebo Nina Divíšková, jejíž manžel Jan Kačer hru režíruje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám