Hlavní obsah
Článek

Zpěvák David Deyl si musel počkat třináct let, než ho začaly vnímat fanynky. Teď jich ale charismatický blonďák má jen na sociální síti třicet čtyři tisíc. A to nejen z Česka. V létě totiž získal stříbro v pěvecké soutěži, kterou sledovalo v celé Evropě osmdesát miliónů diváků.

David začal obesílat vydavatelství se svými písničkami už ve čtrnácti, teď mu bude sedmadvacet a konstatuje, že se mu drzost zúročila. Vydal už dvě desky a skladby z nich patřily k nejhranějším v rádiích. Před dvěma roky vydal desku Hlavolam. "Dva singly patřily mezi nejhranější skladby v rádiích, teď se hraje singl Lež a nech si lhát, který mi napsal Xindl X, z mé druhé desky Zásah, který teď podle statistik čtvrtou nejhranější písní rádiích," řekl Super.cz. Zpěvák věří, že fanynky zaujal nejen díky svému vzhledu, ale i díky zpěvu.

David byl letos v létě druhý v soutěži v Bělorusku, která je po Eurovizi největší v Evropě, má dvacetiletou tradici, během níž se nikdo z Česka nebo Slovenska neumístil, a účastnili se ho zástupci z pětadvaceti zemí. "Byl to takový malý zázrak. Kromě postsovětských zemí tam byli i zpěváci z Itálie, Finska nebo Švédska a opravdu to sledovalo kolem osmdesáti miliónů lidí," vysvětlil David.

David Deyl momentálně samostatné koncerty nemá. Třikrát týdně je ale k vidění na různých akcích a připravuje turné společně s kapelou Embassy, jejímž lídrem je přítel Martiny Gavriely Marcus Tran.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám