Hlavní obsah
Článek

Na první pohled se zdá, že v životě této zpěvačky, která se na vrcholu drží už přes 40 let, jde všechno jak po másle. Její koncerty jsou vyprodané, těší se zdraví a na svůj věk vypadá naprosto báječně. Jenže za sympatickým úsměvem se skrývá trápení z ne zrovna idylického dětství a bolest z nešťastné lásky k muži, na kterého čekala tak dlouho, až propásla možnost mít děti.

Jitka Zelenková (73) se narodila do rodiny dirigenta a operní pěvkyně. Rodiče však byli velmi vytížení a na Jitku neměli čas. Od raného dětství do 11 let proto vyrůstala u babičky. Poté žila dva roky s maminkou v Praze, pak se stěhovala k otci do Poděbrad. Tam zůstala do svých 18 let.

V té době začala její profesní kariéra nabírat na obrátkách. Po dvou vítězstvích v pěveckých soutěžích získala angažmá v divadle Rokoko, nedlouho poté si jí všimli Karel Gott a Ladislav Štaidl, kteří jí nabídli spolupráci a Jitka s nimi začala vystupovat jako sboristka. Nezapomínala ale ani na svou sólovou kariéru a časem se vypracovala na špičku české popmusic.

Její osobní život bohužel tak úspěšný nebyl. Ve 25 letech se zamilovala do ženatého Ládi Štaidla, se kterým zůstala celých 11 let. Pak přišel rozchod. „Já jsem snila o rodině, o svatbě, o tom, co jsem doma neměla, tu rodinu,“ přiznala Jitka své zklamání v pořadu Třináctá komnata. Ve svých šestačtyřiceti letech sice potkala dalšího muže, ale i toto partnerství po sedmi letech zkrachovalo.

Celý svůj život proto zasvětila práci. Dnes žije Jitka Zelenková sama, bez rodiny a stará se o maminku, která trpí Alzheimerovou chorobou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám