Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Prestižní kalendář Pirreli pro rok 2012 se bude nést v duchu zcela odhalených ženských těl. O umělecké akty se totiž tentokrát postaral věhlasný italský fotograf Mario Sorrenti (40) a známým modelkám a herečkám v čele s Kate Moss (50), Milou Jovovich (35) a Larou Stone (27) bylo jasně řečeno. „Půjdete úplně do naha!“.

Devětatřicátý ročník kalendáře Pirreli, který nafotil Sorrenti s modelkami na Korsice, má představovat extázi zachycenou na fotografiích. Mezi 12 modelkami a herečkami v kalendáři se objeví kromě tří již zmiňovaných i Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia de Brauw, Joan Smalls, Guinevere van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevicute, Margareth Made a Rinko Kikuchi. Se všemi kráskami přitom Sorrenti již dříve spolupracoval. S Kate Moss jej dokonce pojí velice blízké přátelství, znají se 20 let.

„Víte, původně jsem myslel, že vytvoříme velice sexy fotky, ale když jsme se do toho dostali, uvědomil jsem si, že ty snímky vlastně tak sexy nechci. Nechtěl jsem po holkách, aby mi pózovaly, špulily se a strkaly mi prsa před obličej nebo něco takového. Zkusili jsme to udělat jednoduše. Byly chvíle, kdy tam stála jen modelka a já a nikdo kolem nás. Myslím, že to byly ty momenty, kdy jsem zachytil ty nejlepší foty,“ řekl Sorrenti.

Focení do Pirelli kalendáře, jehož se vydává jen omezené množství a každoročně náleží jen společenské elitě, hlavám států či významným zákazníkům, je jednou z nejprestižnější příležitostí nejen pro modelky, ale i pro fotografy. Právě Kate Moss, jež rozhodně netrpí stydlivostí, patří mezi ty krásky, které se v kalendáři objevují nejčastěji. Pro českou republiku náleží jen jeden výtisk kalendáře, který se každoročně draží v aukci. Výtěžek pak putuje na charitativní účely.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám