Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Brit Paul Mason (50) sice v současné době váží něco kolem 190 kilogramů, ale jeho boj s velkou hmotností není u konce. Bývalý pošťák, který kdysi vážil neuvěřitelných 444 kilogramů, musí kvůli své vysněné postavě shodit další kilogramy. Jinak totiž nebude mít možnost podstoupit operaci, při které mu bude odstraněna přebytečná kůže.

Mason tvrdí, že příčina jeho tloustnutí vězí v dětství. Měl dva sourozence a v jeho rodině sehrávalo jídlo velkou roli. Otec trval na tom, aby se všechno dojídalo i přesto, že porce byly nepředstavitelně velké. Paul si na ně ale zvykl a dokonce se se sourozenci předháněl v tom, kdo bude mít dřív snědeno.

V době dospívání se mu spolužáci posmívali, ale spíš kvůli jeho výšce. Měřil 1,8 metru. Pak pro něj začalo smutné období. Rozešla se s ním přítelkyně a on prodělal infarkt. Krátce nato mu zemřel otec a on se staral o matku, která skonala před dvěma roky. Stal se závislým na jídle.

Každý den přijal 20 000 kalorií, což je desetinásobek doporučeného denního množství. „Nemáte ponětí o čase, měsíce se slejí dohromady. Roky jsem se nevyspal, protože jsem stále jedl. Myslel jsem jedině na to, jak se co nejrychleji dostat k jídlu. Musel jsem mít u postele zásoby - čokoládu, brambory, párky. Dostal jsem se do stádia závislosti. Jedl jsem 24 hodin denně. Nemáte pocit sytosti ani hladu,“ nechal se slyšet Mason.

Před dvěma roky překonal operaci, při které mu byl zmenšen žaludek, na těle mu však po drastickém úbytku váhy zbylo velké množství kůže, která se musí odstranit operativně. Lékaři ho ale bez dalšího úbytku na váze nepřijmou. Jeho vyčerpávající boj tedy stále pokračuje.

Reklama

Další články

Načítám