Hlavní obsah
Článek

Německá pěvecká hvězda 80. let Sandra Ann Lauer (49) známá převážně pouze pod křestním jménem Sandra, v posledních letech opět začala vystupovat a vydala nové album. Dřívějšího úspěchu se jí sice zatím dosáhnout nedaří, ale fanoušků má po světě stále mnoho. Vždyť Sandra byla jednu dobu v řadě zemí populárnější, než třeba Madonna. Na Sandře se však podepsal zub času poměrně výrazně a mnozí by ji dnes možná ani nepoznali…

Sandra byla na začátku kariéry v letech 1979 až 1984 součástí pěvecko-tanečního tria Arabesque, které se těšilo obrovské popularitě v Japonsku a Rusku. Mezinárodního úspěchu však dosáhla až hitem "(I’ll Never Be) Maria Magdalena" a následně písní "In the Heat of the Night". Hudební fandové si jistě pamatují i další hity jako "Hi! Hi! Hi!", "Everlasting Love", "Heaven Can Wait" nebo "Hiroshima".

V letech 1990 až 2001 Sandra zpívala vokály na alba skupiny Enigma. Po celém světě samotná zpěvačka prodala více než 30 miliónů desek a singlů, což z ní udělalo nejúspěšnější německou ženskou interpretku všech dob.

Sandra si v roce 1988 vzala pěveckého kolegu a partnera Michaela Cretu. O sedm let později se jim narodila dvojčata, synové Nikita a Sebastian. V roce 2007 se manželství rozpadlo. Zpěvačka se později přestěhovala na Ibizu, kde si minulý rok vzala svého druhého muže, Olafa Mengese. Sandra je vegetariánka a milovnice aktivního života a sportu. Podporuje ekologii a je silnou stoupenkyní a bojovnicí za práva zvířat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám