Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Všichni si o tom šuškají, ale nikdo o tom nemluví nahlas. Většina lidí Ivetu Bartošovou (†48) podezírá z toho, že přes všechna její prohlášení pije jako duha, a směje se námitkám, že je jen psychicky na dně nebo utlumená prášky. Bývalý těžký alkoholik Tomáš Hanák ale z vlastní zkušenosti ví, jak se pijan chová, a tak se nerozpakuje popsat věci pravým jménem. "Obávám se, že moc šancí na vyléčení už nemá," řekl nám oblíbený herec.

Co by jako zkušený flamendr poradil kolegyni Bartošové? Jak se má ze svých závislostí dostat? Hanák má bohužel jasno. "Nevím. Tam by musel být tlak z okolí. Bojím se, že už je trošičku daleko, a nevím, jestli je kolem ní někdo, komu na ní ještě tolik záleží. Snad jo. Přeju jí to, jinak hrozí opravdu smutný konec. Ani nemyslet," řekl Super.cz smutně. Sám ví, jak alkoholik sobě i svému okolí dlouho lže. "To bylo mnoho let výmluv. Já kdybych chtěl, tak s tím skončím, až budu chtít, ale já zatím nechci," potácí se v náznaku Tomáš Hanák.

"Přestal jsem pít před sedmnácti lety. Slíbil jsem, že se alkoholu nedotknu do synových osmnáctin. A je mu teprve dvanáct. Lahváče na vodě nebo grog na horách bych si občas dal. Okolí se proto bojí, co se stane, až bude syn opravdu plnoletý," prohlašuje s nadhledem Hanák.

Kvůli pití přišel o děti i o práci. Naštěstí ho to nakoplo a opravdu už sedmnáct let abstinuje. "S velkým řevem mě vyhodili z natáčení, když jsem se v roli Jánošíka už neudržel v sedle koně. A matky mých dětí mi přestaly půjčovat děti. Ztratil bych všechno, a tak jsem to začal řešit," vzpomíná bývalý násoska. To u Bartošové situace došla dál - o syna už přišla. Podle Hanáka moc šancí na zlepšení nemá. Přesto jí fandí. "Držím ti palce, Iveto. To nějak zvládneš!" chlácholil nakonec Bartošovou na dálku výborný herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám