Hlavní obsah
Článek

To je ale pocta! Nejslavnější osobnost českého showbyznysu Karel Gott (†80) jen pouhý den před vyhlašováním ankety Český slavík triumfoval coby Gentleman Pro v anketě Českých 100 nejlepších evropské společnosti pro kulturu a vzdělávání Comenius. "Ve sbírce již mám mnoho ocenění, ale tohle mě také obzvlášť těší. A nutí mě zamyslet se nad tím, jak se chovat, abych si ten titul zasloužil," řekl Super.cz dojatý Karel Gott.

Ten si cenu převezme dnes ve Španělském sále Pražského hradu. Cenu získal v minulosti například Tomáš Baťa, grafik Oldřich Kulhánek, Arnošt Lustig a další muži. Titul Gentleman Pro vyzdvihuje zralost a zásluhy svých kandidátů, které během celého svého, a to nejen profesionálního života, nasbírali.

Letos by si Gott na toto ocenění zadělal hned několikrát. Nesobecky a upřímně přál Michalu Davidovi v anketě TýTý, i když mu sebral vítězství, neustále dokola vyzdvihuje své další kolegy, a nikdy o žádném z nich neřekne křivé slovo. Také už od svých pěveckých začátků zdraví všude i tu poslední uklízečku, s diváky tráví čas i mnoho hodin po ukončení koncertu, a se všemi, kteří ho zastaví na ulici, si rád popovídá. Znáte někoho jiného, kdo by si víc zasloužil získat cenu gentlemana?

Jediný úlet měl předloni, když z rukou prezidenta dostal Státní vyznamenání. Na kameru pak těm, kteří mu celý rok házeli klacky pod nohy, ukázal vztyčený prostředníček. "Před dvěma lety bych se gentlemanem roku stát opravdu nemohl," uznává pobaveně Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám