Hlavní obsah
Článek

Koncem listopadu uběhne už třicet let od chvíle, kdy za záhadných okolností zahynula populární americká herečka rusko-ukrajinského původu Natalie Wood (†43).

Obdivovaná hvězda tehdy přepadla přes palubu jachty Splendour, na níž plula s manželem Robertem Wagnerem (81) a Christopherem Walkenem (68). Loď řídil kapitán Dennis Davern.

Herečka prý byla opilá, když k tragédii u kalifornských břehů došlo, podle úřadů v sobě měla sedm nebo osm skleniček vína. Když bylo objeveno její tělo, měla na sobě noční košili a přes ni bundu.

Krátce po tragédii se objevilo svědectví ženy, která se plavila nedaleko. Vypověděla, že slyšela ženu volající o pomoc.V tisku i mezi lidmi se tehde objevilo mnoho spekulací, cizí zavinění se ale nepodařilo prokázat.

Až nyní losangeleská policie oznámila, že získala nové informace a případ znovu otevře, čehož se už loni domáhala hereččina sestra Lana. Podle amerického serveru TMZ.com bude vyšetřován jako vražda.  Milióny fanoušků, které Natalie stále má po celém světě, se tak možná po třiceti letech konečně dočkají pravdy o její smrti.

Podle zdrojů serveru za otevření případu způsobila nová kniha s názvem "Goodbye Natalie, Goodbye Splendour", kterou napsala autorka Marti Rulli společně s kapitánem lodi.

Ten nyní prozradil, že byl svědkem scény, kterou ztropil Wagner, když viděl, jak se jeho žena Natalie baví s Walkenem. „Co chceš dělat, vyspat se s mojí ženou? To je to, co chceš?“ křičel prý na .

Pak Walken odešel do své kajuty a kapitán slyšel, jak se Natalie s Robertem hlasitě hádají. Pak už bylo ticho. Po chvíli Wagner Davern sdělil, že Natalie zmizela. Zmizel také záchranný člun, námořník ale nevěří, že by na něm herečka odplula. Měla totiž panický strach z vody.

Natalie, vlastním jménem Natalija Nikolajevna Zacharenko měla sice krátký, zato ale plodný a bouřlivý život. Zahrála si v nesmrtelných filmech jako West Side Story, Třpyt v trávě nebo Rebel bez příčiny s Jamesem Deanem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám