Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes už mají každý řadu let svého partnera, málokdo ale ví, že Jana Plodková (42) a Václav Neužil spolu tvořili pár. A nebyla to rozhodně žádná několikadenní romance. Herci spolu žili ve společné domácnosti skoro pět let.

Neužil a Plodková spolu tvořili pár v době, kdy jejich popularita ani zdánlivě nedosahovala té nynější. Poté, co se blížili na brněnské JAMU, kde kromě nich studovala také Iva Pazderková, nebo Jan Hájek, měli oba nouzi o práci i peníze. Místo charakterních rolí, o kterých snili, hráli v dětských hrách divadla Polárka. „Bylo to s Janou naše první angažmá po škole,“ vzpomíná na své začátky u divadla Neužil v pořadu Noční směna s Adélou.

„Bylo to krušné období, i když ne tak, jak by si mnozí mohli myslet. Žádný herecký život plný flámů, celodenního vyspávání a večerních představení. Naopak, vstávali jsme v půl sedmé ráno a od půl deváté už hráli dvojáky, někdy i trojáky. Já v Žabce carevně a Jana v pohádce O kominíčkovi vodila pejska a vrtěla ocasem. Bylo to pro mě strašný, občas jsem z toho měl deprese,“ přiznává herec, který v tu dobu uvažoval o tom, že zběhne od kumštu a najde si civilní zaměstnání.

„Kdybych nebyl hercem, dělal bych něco se zvířaty, krmil bych třeba hrochy nebo opice v ZOO. Možná bych jezdil s kamionem, nebo rozvážel avií mléko, protože rád řídím,“ svěřil se. „Měl jsem ale štěstí a dostal nabídku na roli v Ibsenově Noře. Hned jsem věděl, že to je ono, že to je ta moje vysněná role, na kterou jsem čekal. Neváhal jsem, přijal ji a okamžitě dal v divadle Polárka výpověď. Jen mi nedošlo, že tím přijdu nejen o jediný pravidelný příjem, ale taky o sociální a zdravotní pojištění, tak jsem musel nastoupit na pracovní úřad. Bylo to vlastně docela těžké období, ale já byl v euforii z té role,“ vypráví Neužil.

Nakonec zakotvil v Praze, kde je spokojený. „Pak už to všechno běželo samo, chvíli jsem byl v Národním divadle v Brně a pak nastala taková zvláštní situace. Dostali jsme s Janou nabídku jít do divadla do Ostravy, dlouho jsme to zvažovali. Do toho mi ale zavolal Miroslav Krobot, jestli bych nešel do Dejvického divadla. Tak jsem šel a jsem tam v angažmá dodnes,“ popsal svůj kariérní zlom milovník hip-hopu, jehož bývalá partnerka září v Divadle Na zábradlí.

„Naštěstí máme v Dejvicích osvícené vedení a můžeme zároveň i točit. V divadle máme dvě premiéry za rok, takže se to dá stihnout. Teď právě točím film o Emilu Zátopkovi. Nejenom, že jsem kvůli natáčení přestal kouřit, protože musím pravidelně běhat, ale musel jsem si nechat vyholit vlasy na přední části hlavy, což není zrovna velká paráda,“ dodává herec, který teď bez čepice neudělá ani krok.

Václav je už řadu let ženatý s produkční Lenkou, se kterou má syna Vincenta, Jana už je několik let šťastná vedle optika Filipa Žilky. Přesto občas utvoří pár, ale tentokrát už jen v herecké rovině. Zahráli si manžele ve snímku Tátova volha nebo se zhostili rolí milenců ve filmu Ztraceni v Mnichově. Brzy se objeví bok po boku v pohádce Hodinářův učeň, která vstoupí letos do kin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám