Hlavní obsah
Článek

Dlouhé zrzavé vlasy a alabastrová pleť jsou tím, co herečku Nikol Kouklovou na první pohled odlišuje od většiny jejích kolegyň. V nové hře, kterou zkouší, by se ale jako zrzka neuplatnila, a tak se na jevišti, dle svých slov úplně poprvé, objeví jako brunetka. „Protentokrát nebudu za ‚tu vysokou zrzavou‘. Trochu se za tu paruku schovám, což mě vlastně baví,“ říká k nové roli Nikol.

Divadelní hra, o níž je řeč, se jmenuje Hra, která se zvrtla a jde o britskou komedii, v níž se, jak název napovídá, pokazí všechno, co jde.

„Hru, která se zvrtla jsme poprvé viděli před čtyřmi lety v Londýně a naprosto nás okouzlila. Stejně jako všichni ostatní diváci jsme se smáli od začátku do konce. Odpočinuli jsme si pouze o přestávce. Autoři londýnské inscenace byli po právu oceněni prestižní cenou Laurence Oliviera za nejlepší komedii roku. Úspěchy sklízí na všech světových jevištích včetně slavné Broadwaye,“ říká Karel Heřmánek, principál Divadla Bez zábradlí, které hru uvede. Kdy?

„Zkoušíme od června a uvedeme ji poprvé odvážně v pátek 13. září. Velice si vážím všech herců za jejich přístup ke zkouškám a také za to, že velký kus prázdnin věnují nastudování této komedie, která je opravdu po všech stránkách velmi náročná. Držte nám palce, aby se nám naše snaha nezvrtla,“ přeje si Heřmánek.

V úspěšné komedii hrají dále Dana Morávková, Anežka Rusevová, Viktor Dvořák, Josef Carda, Tomáš Havlínek, Petr Pospíchal, Petr Macháček, Jan Řezníček, Stanislav Lehký nebo Václav Rašilov.

Reklama

Další články

Načítám