Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jamajsko-americký raper Bushwick Bill (†52) patřil mezi zakladatele skupiny Geto Boys, která slavila úspěch hlavně v devadesátých letech minulého století. Jejich hit Damn It Feels Good To Be A Gangsta zaznívá dodnes v různých vtipných videích na sociálních sítích.

Bushwick Bill byl postižený dwarfismem a byl vysoký pouhých 112 cm. Ve svých 25 letech se při hádce s přítelkyní ve velmi podnapilém stavu omylem postřelil tak, že přišel o své pravé oko.

O tom, že mu byla diagnostikována rakovina slinivky, informoval své fanoušky v únoru letošního roku. Krátce poté, co o své nemoci veřejně promluvil, oznámili Geto Boys čtyři vystoupení, na kterých se chtěli všichni rozloučit a část vydělaných peněz věnovat na zvýšení povědomí o této nemoci. Kvůli stavu rapera bohužel museli akce zrušit.

Raper za svůj život bojoval i se závislostí na alkoholu a drogách, ale před koncem svých dní se vyjádřil pro TMZ, že se smrti nebojí. Zemřel obklopen svými nejbližšími 9. června.

Reklama

Další články

Načítám