Hlavní obsah
Článek

O tom, že je Petr Vágner (46) fešák, se často přesvědčujeme, když moderuje Top Star. Nyní je ale urostlý sympaťák v ještě lepší formě než obvykle. Připravuje se totiž na obrovskou výzvu.

S náročnými závody už má Petr své zkušenosti. „Během několika let jsem si vyzkoušel překážkové závody Spartan Race, a to i třeba v extrémních teplotních podmínkách v Dubaji, Austrálii, Amsterdamu nebo Polsku,” rozpovídal se moderátor a dále pokračoval s výčtem svých extrémních aktivit: „Loni jsem absolvoval padesát dva kilometrů dlouhý běh v Krkonoších s třítisícovým převýšením nebo dvanáctihodinový závod Spartan Hurrican Heat. Tak mě napadlo zkusit ještě něco extrémnějšího.

Vágner trénoval poslední čtyři měsíce na maraton, který se měl uskutečnit na Sahaře. Závod nakonec kvůli tamním politickým podmínkám odřekl a následně ho přepadla myšlenka vyzkoušet Ironmana. „Proč ne. Napřed si ale otestuju síly v prvních triatlonových závodech, v polovině června v Račicích,” říká milovník extrémních závodů.

„Začal jsem se připravovat pod vedením Martina Dvořáka, pod jehož dohledem jsem před měsícem uběhl svůj první maraton. Martin mě učí úplně od základu, ladíme spolu celou přípravu, jak v bazénu, tak i na suchu, pomáhá mi i se sháněním věcí - třeba kolo. Zatím ho bohužel ještě nemám - což je k závodu asi dost podstatná věc. Hlavu ale neztrácím, takže jsem si domů pořídil rotoped,” říká Vágner. Petr vzal přípravy opravdu vážně a absolvuje také dvoufázové tréninky s kondičním trenérem Jakubem Pražákem.

„Uvidíme, jak se poperu s tou výzvou,” dodává Petr Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám